Video Început de aprilie cu ninsori abundente la munte. Imagini din Maramureș, unde stratul de zăpadă se apropie de 30 de centimetri

Data publicării:
zapada
Început de aprilie cu ninsori abundente la munte. Imagini din Cavnic. FOTO: Captură Digi24

După ce săptămâna trecută, termometrele au arătat 20 de grade Celsius în nordul țării, la munte a revenit iarna. Pe pârtiile din stațiunea Cavnic, din județul Maramureș, stratul de zăpadă se apropie de 30 de centimetri. 

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac este de 180 cm, în Poiana Brașov, de 28 de centimetri, iar la Cavnic ajunge la 26 de centimetri.

La Borșa, este zăpadă de 12,5 cm, iar în Parâng de 5 cm.

A nins abundent, în noaptea de duminică spre luni, în Centrul țării, mai ales în județele Covasna și Harghita, unde au intervenit zeci de utilaje de deszăpezire. Chiar dacă în calendar suntem în a doua lună de primăvară, ninsorile nu au contenit.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, care are în administrare drumurile, a intervenit cu 40 de utilaje de deszăpezire care au răspândit aproximativ 250 de tone de materiale antiderapante pentru a oferi condiții sigure și confortabile de trafic.

Drumarii îi sfătuiesc pe șoferi să se informeze asupra condițiilor de trafic înainte de a pleca la drum și să evite circulația în zonele afectate de ninsori dacă au apucat să schimbe cauciucurile de iarnă.

Cum va fi vremea în zilele următoare

Astăzi, maximele termice se vor încadra între 2 grade în Maramureș și 13, 14 grade în Oltenia. Va ninge la munte, iar precipitații mixte se vor semnala în centru și nord-vest. Vântul va mai avea intensificări trecătoare în spațiul montan, sud și centru.

În Capitală, vremea va deveni rece pentru această perioadă. Termometrele nu vor indica mai mult de 12 grade Celsius și vor fi înnorări temporare.

În zonele montane, va ninge slab și vântul va continua să aibă intensificări la cote înalte. În zilele următoare, vremea se va încălzi și miercuri va ploua slab în nordul Carpaților Orientali. Joi, ploile vor cuprinde masivele sudice, iar pe crestele Carpaților Meridionali vor fi ninsori și lapoviță.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri