Meteo. Vremea se încălzește pentru puțin timp

Data publicării:
meteo vreme bucuresti frig nor vant
FOTO; SHutterstock

Vântul şi ninsorile vor fi slabe luni, dar vremea de iarnă va reveni spre mijlocul săpătmânii. 

Luni vremea va fi liniştită în cea mai mare parte a ţării. Norii vor mai apărea din loc în loc, dar câţiva fulgi de zăpadă vor cădea numai în zona montană. Temperaturile, apropiate de cele normale pentru această perioadă, vor porni de la 0 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, dar vor ajunge la 8.. 9 grade Celsius în Oltenia şi în sudul Banatului.

Precipitaţiile îşi vor face din nou apariţia marți seară în regiunile vestice, iar miercuri vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului şi se vor strânge cantităţi importante de apă. Va ninge la munte, în zonele deluroase, vor fi ninsori şi lapoviţă, iar la câmpie vor predomina ploile. Vântul se va intensifica în estul şi în sudul ţării, precum şi pe creste. Temperaturile nu vor oscila prea mult şi se vor opri la 8...9 grade Celsius în sud-est.

La munte, ninsorile vor fi tot mai puţine până marți seara, apoi se vor extinde din nou în aproape toate masivele. Se va depune strat de zăpadă consistent, în special în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, iar temperaturile vor varia foarte puţin de la o zi la alta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri