Meteo. Vremea se răcește și vin ploile în mare parte din țară

Data actualizării: Data publicării:
meteo vreme bucuresti frig nor vant
FOTO; SHutterstock

Meteorologii anunţă răcirea uşoară vremii şi precipitaţii în toate regiunile în perioada următoare, însă spre sfârşitul săptămânii viitoare, vremea va reîncepe să se încălzească.

meteo vreme bucuresti frig nor vant
FOTO; SHutterstock

BANAT - După data de 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade şi minime de 6...8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi izolat, în deosebi în perioada 16 – 18 aprilie, vor fi posibile şi cantităţi mai însemnate, scrie News.ro.

CRIŞANA  -  Începând de luni, vremea se va răci, astfel încât, media regională a valorilor termice maxime va fi de 17...19 grade.

"Vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie", precizează meteorologii.

TRANSILVANIA -  ANM anticipează o scădere treptată a temperaturilor, astfel încât media maximelor termice va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va încălzi uşor, la valori de 17...18 grade. Instabilitatea va fi în creştere şi mai ales în perioada 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse şi, posibil, cantităţi însemnate.

MARAMUREŞ - După data de 15 aprilie, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depăşi 16...18 grade, anunţă ANM. Minimele termice vor oscila, în medie, între 6 şi 8 grade, cu valori mai  coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade. Vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

MOLDOVA -  Media regională a maximelor termice va ajunge la 14...15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va încălzi uşor, la valori de 17...18 grade. Nopţile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, ce pot scădea sub 4...6 grade. Începând din 16 aprilie, probabilitatea precipitaţiilor va creşte.

DOBROGEA - Temperaturile minime, care s-au menţinut în jurul a 8 grade până în data de 14 aprilie, scad spre 6 grade în data de 16 aprilie, duşă care vor reveni la medii de 8 grade. Pentru intervalul 16 – 22 aprilie sunt anunţate ploi.

MUNTENIA -  Începând din 16 aprilie, temperaturile medii înregistrate vor fi de aproximativ 16 grade, urmate de o uşoară creştere, spre medii de 19...20 de grade. După 16 aprilie minimele nocturne vor scădea la valori de 5...6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată până în  22 aprilie.

OLTENIA -  Temperaturile vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade, după care va urma o încălzire uşoară. Minimele nocturne, până în 17 aprilie,  vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menţine staţionare până la valori în medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitaţii va  fi în creştere, astfel încât până în 22 aprilie vor fi condiţii de ploaie aproape în fiecare zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri