Meteorologii au emis noi coduri galben și portocaliu. Ploile strică weekendul celor care voiau să meargă la mare sau la munte

Data actualizării: Data publicării:
Imagine cu nori și ploaie puternică.
Meteorologii au emis sâmbătă două atenționări cod galben de ploi torențiale și vânt puternic. FOTO: GettyImages

Meteorologii au actualizat avertizările de ploi torențiale, vijelii și grindină și au emis noi coduri galben și portocaliu, pentru aproape toată țara.

Un cod galben intră în vigoare la ora 12 și va fi în vigoare până sâmbătă la ora 10.00.

În Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55...65 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

nou-cod-meteo
Meteorologii au emis noi coduri galben și portocaliu. FOTO: meteoromania.ro

Vineri (7 iulie) disconfortul termic se va menține pe alocuri ridicat în Muntenia și Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Tot zi, de la ora 14.00 intră în vigoare și un cod portocaliu care va fi valabil până sâmbătă dimineață, la 6.00.

În sudul și sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia vor fi averse torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri