Video Prima ninsoare în Capitală a avut loc azi-noapte. Cum va fi vremea în perioada următoare

Data actualizării: Data publicării:
ninsoare bucuresti
Efectele vremii cu temperaturi scăzute își fac simțită prezența în mai multe zone din țară, unde a nins. Foto: captură video Digi24

A nins azi-noapte în Capitală, a fost prima ninsoare din această iarnă. După ce ieri, am avut temperaturi apropiate celor de primăvară, azi-noapte s-a răcit, iar ploaia s-a transformat spre dimineață în ninsoare. Nu a fost însă suficient de frig pentru a se și depune un strat de zăpadă. Meteorologii spun că iarna nu s-a instalat încă și că în următoarea perioadă vremea va fi schimbătoare.

Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM: „Vom mai vorbi și în următoarele ore de precipitații mixte, care treptat se transformă în ploaie și dupa aceea încetează, după-amiaza ar trebui să nu mai avem precipitații în București, iar temperatura maximă o să scadă destul de mult față de ieri, cel mult 5 grade vom avea astăzi, proces de racire care se va resimți și în celelalte zone ale țării, pentru că vor fi temperaturi maxime între 0 și 7 grade, deci o scădere destul de semnificativă, dar care sunt valori apropiare de ceea ce ar fi normal pentru începutul lunii decembrie.

Nu se instalează iarna, pentru că vom vorbi de alternanțele temperaturii. Deja mâine mai cresc ușor maximele, minimele însă mai scad și precipitații trecător vor mai fi mâine, mai ales în partea de Vest, Sud-Est a țării și în zilele următoare, sunt alternanțe”.

Cod galben de vânt pe litoral

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt valabilă până la ora 14:00 în localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Astfel, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55...60 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri