PROGNOZĂ METEO. Vreme neobișnuit de caldă pentru începutul lunii octombrie

Data publicării:
fetita care tine in maini frunze de copaci toamna vreme placuta
Vreme caldă la începutul lunii octombrie Foto: Guliver/GettyImages

Luni, 5 octombrie 2020, va fi neobișnuit de cald pentru începutul lunii octombrie, cu maxime de până la 33 de grade Celsius, anunță meteorologii.  Apoi, ploile vor cuprinde mai multe regiuni din țară, iar vremea se va răci la mijlocul săptămânii.

Vremea va fi deosebit de caldă, luni, în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi de până la 33 de grade Celsius în sudul Munteniei.

Vor fi înnorări temporar accentuate și mai ales seara și noaptea vor fi averse și descărcări electrice în vest și nord-vest, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei, dar și local în Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Pe creste vor fi rafale de peste 95 km/h, dar vântul va fi intens și în regiunile vestice și estice.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi anormal de caldă: norii vor fi puțini, astfel că mercurul din termometre va urca până la 31 de grade Celsius în zona centrală. Vântul va sufla slab și  moderat, iar presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

În zilele următoare, atmosfera se va răci treptat. Marți după-amiază și noaptea vor fi intervale cu averse și descărcări electrice, dar condiții de ploaie vor fi și la mijlocul săptămânii. Vântul va mai prinde putere din când în când, iar joi, termometrele nu vor indica mai mult de 24 de grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, norii vor fi puțini, pe parcursul zilei de luni, dar în cursul nopții vor fi averse și descărcări electrice în masivele vestice și sud-vestice.

Cantitățile de apă vor fi importante, iar vântul va fi alert pe creste.

Ploi însemnate cantitativ vor fi și în zilele următoare în cea mai mare parte a spațiului montan, iar valorile termice vor fi în scădere.

Vremea în următoarele zile

Ploi pe arii extinse vor fi și pe parcursul zilei de marți, dar vremea se va răcori mai ales în vest, sud-vest, nord și centru.

Miercuri vor fi averse și fenomene electrice în sud, centru și est, dar și la munte, iar noaptea, ploile vor cuprinde jumătatea de vest a țării.

Ploile vor continua și la mijlocul săptămânii și vor fi moderate cantitativ în Maramureș, Dobrogea și în masivele nordice.

În schimb, valorile termice vor fi în scădere în toate regiunile: maxima nu va mai trece de 24 de grade Celsius în Muntenia.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri