Cursă contracronometru! Vom avea zeci de mii de noi pensii speciale de la 1 ianuarie?

Cătălin Drulă Data actualizării: Data publicării:
Cătălin Drulă gesticuleaza la microfon

România este astăzi o țară divizată: de-o parte găsim oamenii care muncesc cinstit, contribuie la stat și primesc pensii bazate pe contributivitate; de cealaltă parte ne uităm la un grup de privilegiați care primesc pensii speciale. Unii au ajuns să încaseze pensii speciale de peste 58.000 de lei pe lună.

Cu toate astea, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă (el însuși cu pensie specială de 18.000 de lei) se pregătesc să plătească de la 1 ianuarie pensii speciale și pentru aleșii locali. Vor beneficia de pensii speciale foștii primari, foștii viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.

Aceste pensii speciale nu sunt doar un simbol al inegalității, ci și o povară economică injustă pentru toți cetățenii și antreprenorii care plătesc taxe și impozite la bugetul statului.

Pentru că, da, de asta ne-au crescut taxele. Ca să aibă bani de pensii speciale.

Contribuabilii plătesc în fiecare an 13 miliarde de lei pentru pensiile speciale actuale. Cu pensiile speciale ale aleșilor locali, suma crește cu peste 660 de milioane de lei.

USR cere abrogarea de urgență a pensiilor speciale pentru aleșii locali. Dacă ele intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024, vor rămâne definitiv în plată, așa cum ne zice Curtea Constituțională controlată de pensionari speciali.

Am depus legi și amendamente în Parlament pentru eliminarea acestor noi pensii speciale. Rezultatul? PSD și PNL s-au opus.

USR va lupta în continuare cu această coaliție a specialilor formată din PSD și PNL. Aproape 150.000 de români au semnat campania USR pentru eliminarea pensiilor speciale. Am luat la pas România, oraș cu oraș, și le-am vorbit oamenilor despre această inechitate care trebuie să dispară.

Este multă rezistență. Și cum ar putea fi altfel, când președintele PNL, Nicolae Ciucă, încasează chiar el o pensie specială de 18.000 lei pe lună?

Facem apel la toți românii să se alăture campaniei USR de eliminare a pensiilor speciale. Fiecare semnătură, fiecare discuție contează.

Mai este puțin până îi vom putea sancționa la vot. Începem pe 9 iunie 2024, la alegerile europarlamentare.

Au mai rămas 185 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri