Ar trebui ca Liviu Dragnea să-l dea afară pe Tudorel Toader din Guvern?

Data publicării:
tudorel toader fara negi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
A fost o săptămână agitată la București, în care din nou au apărut tensiuni între Liviu Dragnea, liderul partidului de guvernământ, și Tudorel Toader, ministrul justiției, care pare să nu livreze ceea ce șeful informal al guvernului cere. „Ar trebui să fie dat afară Tudorel Toader de către Liviu Dragnea din Guvern?” Este întrebarea acestei săptămâni la care răspund jurnaliștii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu. 
 

„După o logică politică, da, Liviu Dragnea ar trebui să-l dea afară pe Tudorel Toader pentru că nu a livrat ceea ce i-a cerut”, spune Florin Negruțiu. „Tudorel Toader a fost pus în acea funcție ca să facă un lucru simplu: să albească cazierul sponsorului său politic. Și n-a făcut asta. A făcut multe alte lucruri în justiție - reforme le-a numit - dar în final a refuzat să dea cele două ordonanțe care îl scăpau pe Liviu Dragnea de condamnarea în dosarul referendumului și de dosarul al doilea, cel cu copiii, pentru că acolo sunt niște termene de prescripție și practic, dosarul s-ar fi anulat”, a explicat Florin Negruțiu. Însă acum, chiar dacă îl schimbă Liviu Dragnea, nu rezolvă nimic, pentru că în final decizia finală aparține Vioricăi Dăncilă. Așa că Liviu Dragnea a apelat la celălalt avocat al său, Florin Iordache.
În același timp, Claudiu Pândaru atrage atenția că „în acest moment, Liviu Dragnea a deschis mai fronturi pentru a-și rezolva problemele și este într-o cursă contracronometru. Pare a fi renunțat la speranța că Guvernul va da o ordonanță de urgență, dar așteaptă o decizie de la CCR”. Lucrurile sunt departe de a se fi terminat și se joacă greu, pe fiecare front.
Urmăriți discuția integrală între cei doi jurnaliști în materialul video.
Partenerii noștri