Maramureș: Noul terminal de pasageri al Aeroportului Național, în linie dreaptă

Data publicării:
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Stadiul fizic al lucrărilor la noul terminal de pasageri al Aeroportului Național din Maramureș este la 65%, iar investiția va fi finalizată până la jumătatea anului 2024, așa cum a anunțat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Liberalul a precizat că s-au absorbit peste 200 de milioane lei, fonduri europene, pentru dezvoltarea și modernizarea Aeroportului.

„Finalizarea celor trei proiecte majore pe care le implementăm la Aeroportul Internațional Maramureș, construirea terminalului de pasageri, a remizei PSI, a drumurilor perimetrale și dotarea cu echipamente specifice pentru creșterea gradului de siguranță, va crea cadrul necesar pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș”, a adăugat Ionel Bogdan.

Noul terminal de pasageri va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp și va deservi peste 450 de pasageri pe oră. Acesta va fi dotat, printre altele, cu un sistem integrat de control de securitate al bagajelor cu 10 ghișee check-in și benzi transportoare, patru porţi de control acces manual și două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri