Sari la conținut

Aplicaţia care te îmbracă

O studentă din Timişoara a creat o aplicaţie care poate revoluţiona industria modei. Platforma ne scuteşte de orele pierdute în faţa dulapului, întrebându-ne cu ce să ne îmbrăcăm. Trebuie doar să salvăm fotografii cu jachetele, pantofii, pantalonii şi bluzele din garderobă, iar programul ne alege în fiecare zi ţinuta adecvată.

„Îţi faci un cont în aplicaţie, adaugi piesele vestimentare din garderoba ta, iar apoi poţi să creezi diferite combinaţii folosind aceste piese”, explică Mihaela, cea care a gândit aplicația.

Mihaela este studentă la Automatică şi Calculatoare, la Universitatea Politehnica din Timişoara. Pentru că avea probleme în a-şi alege vestimentaţia, s-a gândit să îmbine utilul cu plăcutul, aşa că a creat aplicaţia. A lucrat aproape o lună la ea.

„De multe ori am ajuns seara târziu acasă şi îmi era greu să mă decid cu ce să mă îmbrac a doua zi am zis trebuie să existe o soluţie la acestă problemă. Pantalonii au o anumită culoare şi sunt potriviţi pentru o anumită ocazie, sunt fie mai eleganţi, fie mai casual, iar în funcţie de asta va alege şi celelalte piese”, mai spune Mihaela Ilin.

Aşa că orele pierdute în faţa dulapului în care nu ştim ce să alegem sunt reduse acum la doar câteva minute. Aplicaţia e gândită astfel încât două zile la rând să nu îmbrăcăm aceleaşi haine.

„Spre exemplu, dacă vreau să merg la un concert îmbrăcat aşa şi consult aplicaţia, ea îmi recomandă să folosesc o altă geacă, adecvată vestimentaţiei, dar şi evenimentului. Conform aplicaţiei aceasta e ţinuta adecvată pentru un concert” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Profesorii studentei spun că aplicaţia are toate şansele să revoluţioneze piaţa modei.

„Cu puţin ajutor poate şi din partea celor din industrie care şi-au exprimat interesul să o ajute pe partea asta de promovare cred că va reuşi să spargă un pic piaţa că e diferită aplicaţia de ce există”, susține și Alexandru Topîrceanu, asistent universitar la Universitatea Politehnica Timişoara.

Aplicaţia va fi disponibilă de lunile următoare pe Android, iar oamenii o vor putea descărca gratuit.