Sari la conținut

Castelul Corvinilor, magnet pentru turiști

Castelul Corvinilor, magnet pentru turiști. Numărul celor care vizitează monumentul medieval din Hunedoara crește pe zi ce trece. Doar luna aceasta, castelul a fost vizitat de peste 13 mii de turiști. Iar încasările la bugetul local sunt pe măsură. Castelul rămâne, și în acest an, cea mai importantă sursă de venit pentru Primăria Hunedoara. Numai în primul trimestru al anului, administraţia oraşului a încasat mai bine de 350 de mii de lei din vânzarea de bilete. Ca o recunoaștere a importanței monumentului, el apare acum pe cea mai recentă emisiune de mărci poștale a Romfilatelia.

Castelul Corvinilor reprezintă cea mai importantă sursă de venit pentru Primăria Hunedoara. Anul trecut, monumentul medieval a fost vizitat de peste 300 de mii de persoane, care au adus la bugetul local mai bine de 5,3 milioane de lei. În primul trimestru al acestui an, din vânzarea biletelor s-au încasat deja peste 350 de mii de lei.

"În primele 3 luni ale acestui an, peste 23 de mii de turiști au trecut pragul Castelului Corvinilor. raportat la aceeași perioadă a anului trecut, sunt cu aproape 6 mii mai mulți turiști", explică Elena Matieș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara.

Castelul din Hunedoara este de la an la an tot mai atractiv. Nu doar românii sunt interesați să îl viziteze, pentru că aici vin turiști din întreaga lume.

"Acest monument se vinde ca un produs identitar pentru Transilvania și pentru România, fără îndoială. Castelul de la Hunedoara reprezintă cea mai importantă reședință nobiliară fortificată din Transilvania", completează Cristian Roman, directorul Castelului Corvinilor.

Construit pe o stâncă, în urmă cu mai bine de 6 secole, Castelul este impresionant nu doar ca arhitectură, ci și ca amenajare interioară.

"Am mai fost acum vreo 35 de ani. și cum vi se pare acum, după atâta timp? Superb. Arată mult mai bine ca atunci."

"Foarte interesant, foarte interesant. Prima dată venită în vizită? Da, prima oară la Hunedoara."

Iar promovarea castelului continuă. De la jumătatea acestei luni, Romfilatelia a introdus în circulație două timbre noi, cu valori nominale diferite. Unul dintre ele este dedicat castelului Karolyi din Carei, iar celălalt Hunedoarei.

"Noua emisiune filatelică se numește Europa 2017, Castele. Iar pe timbrul cu valoarea de 4 lei 50 este ilustrat monumentul medieval din Hunedoara" - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

"El face parte dintr-o emisiune care include cele mai importante castele din Europa, pot să spun că din punctul meu de vedere este cel mai frumos produs filatelic dedicat Hunedoarei după 90", mai spune Cristian Roman, directorul Castelului Corvinilor.

În acest an, la Castelul Corvinilor va începe și cel mai amplu proiect de reabilitare și conservare, în valoare de 5 milioane de euro, bani europeni. Lucrările ar trebui finalizate în 3 ani.