3,5 milioane de euro pentru un ştrand 

Data publicării:
STRAND FAGARAS

Ştrandul 1 Mai, aşa cum era cunoscut pe vremuri, era singurul complex de agrement din municipiul Făgăraş. În anii 90 a intrat în administrarea societăţii Nitramonia care însă nu a investit nimic aici.

Pentru că nu avea bani în acel moment pentru o astfel de achiziţie şi cu atât mai puţin pentru investiţii ulterioare, Primăria a făcut un credit bancar de 3,4 milioane de euro pe o perioadă de câţiva ani.

"Se dorea o investiție, un ștrand municipal, pentru cetățenii Făgărașului, dar din păcate acest lucru nu numai că nu s-a realizat, dar creditul făcut a ajuns să împovăreze cetățenii Făgărașului, cred că o asemenea investiție ar fi trebuit să fie mult mai bine gândită", este de părere Mihai Popa - fost consilier local în Făgăraș.

Au trecut cinci ani din momentul cumpărării ştrandului, însă în toată această perioadă Primăria Făgăraş nu a achitat nici creditul şi nici nu a reabilitat ştrandul.

Deşi instituţia pe care o conduce plăteşte rate de aproape 760.000 de lei pe an, primarul Municipiului Făgăraş nu a vrut să facă nicio declaraţie pe acest subiect pe motiv ca nu are suficiente informaţii.

Complexul este acum în paragină. Duşuri, vestiare, bazine, toate se distrug pe zi ce trece, iar din cauza buruienilor nici nu se mai cunoaşte că în acel loc este un ştrand. Iar cei care sunt cei mai nemulţumiţi de cum arată în prezent complexul sunt localnicii.

"Era proprietate a combinatului, au cumpărat-o unii, au vândut la alții. Au făcut o suveică în așa fel încât să dispară proprietarul inițial", spune un localnic. 

"Să se implice autoritățile din Făgăraș, nu s-au implicat și a rămas așa și vor rămâne și altele", este de părere un făgărăşan.

Din creditul contractat pentru reabilitarea ştrandului, Primăria Făgăraş ar fi putut reabilita de 11 ori mai multe străzi, să facă centura ocolitoare a oraşului sau să refacă staţia de epurare.  Autorităţile ridică acum din umeri şi pasează vina dintr-o parte în alta. Iar la mijloc se află un obiectiv părăsit, un credit bancar încă neachitat şi oameni dezamăgiţi, care trăiesc doar cu amintirea ştrandului 1 Mai din Făgăraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri