Sari la conținut
News Alert

36 de concerte de orgă, la Biserica Neagră

William Wilson vine din Statele Unite, acolo unde este considerat unul din cei mai mari organişti ai Americii. Are 68 de ani şi este foarte mândru că în această vară este unul dintre cei care vor cânta în Biserica Neagră.

"Este a patra oară când vin în România şi a treia în Braşov. Am vizitat biserica, am ascultat un concert aici şi am zis: "Mi-ar plăcea să cânt aici." Este o provocare, dar una distractivă și pe care vreau să o fac", a spus William J. Wilson artist din SUA.

Artiştii vor cânta la cea mai mare orgă de la Biserica Neagră. A fost construită între 1836 şi 1839 şi are aproape 4.000 de tuburi puse pe 84 de rânduri. La acea vreme a costat peste 10.000 de florini, adică aproximativ un milion de euro în banii de astăzi.

În stagiunea estivală din acest an vor avea loc 36 de concerte de orgă. Iar artiştii din străinătate care vor concerta aici au obţinut cu greu un loc.

"Pentru aceste 13 concerte, care sunt libere pentru ei, strângem păreri, adică ei își trimit CV-ul și niște CD-uri ca să putem să îi auzim", a spus Steffen Schlandt, organist la Biserica Neagră.

"Sunt foarte mulți străini care vin, sunt foarte mulți turiști care vizitează orașul și care știu că există aceste stagiuni de concerte de orgă, care au citit și au aflat că avem instrumente deosebite muzicale, orgi de renume", a spus Christian Plajer, prim preot, Biserica Neagră

Concertele de la Biserica au loc în fiecare marţi, până la sfârşitul lunii septembrie. În iulie şi august se va concerta şi sâmbăta. Biletul costă 10 lei.

Reporter: Ruxandra Morar,
Operator: Lucian Păculea, Dan Dascălu

Pe aceeași temă

UTV te trimite la Ed Sheeran

UTV a dat startul unei noi campanii intitulate “U got the power”. Conceptul este inspirat din povestea generației...