Amza Pellea, celebrat la Râşnov

Data publicării:
AMZA PELLEA RASNOV

Unul dintre filmele, care a rulat la cinematograful din Râşnov, a fost "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" în regia lui Sergiu Nicolaescu, din distribuţia căruia face parte şi Amza Pellea. 

„Amza Pellea" este una dintre temele Festivalului de Film Istoric de la Râşnov din acest an, pe lângă „Anul 1968", „John F. Kennedy" şi „Legendele muzicii". Dintre zecile de persoane, care au venit duminică să-l vadă pe Amza Pellea, nu au lipsit criticii de film. "Amza Pellea a reprezentat un moment de mare forţă. el a fost la un moment dat cel mai popular actor din România, tocmai pentru că avea darul, cunoştea magia de-a da forţă unui personaj chiar dacă personajul era fals", Tudor Caranfil - critic de film.

În cinstea marelui actor, cinematograful din Râşnov a primi numele "Amza Pellea". "Nu există un sentiment mai plăcut decât să vezi filmul acolo unde s-a filmat. O singură dată în viaţă mi s-a mai întâmplat eram la Salzburg şi am văzut "Sunetul muzicii" aşa că suntem într-o companie foarte bună, aşa, nostalgic vorbind", Irina Margareta Nistor - critic de film.

Pe parcursul întregului Festival de Film vor rula 49 de pelicule, proiectate la cinematograful oraşului sau în Cetate. Evenimentul va fi presărat cu festivaluri de teatru, concerte, un târg de carte şi o expoziţie de fotografie dedicată lui Amza Pellea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri