Sari la conținut

Arbitrii se pregătesc la munte

Cel mai important arbitru al momentului este Ovidiu Haţegan, cel care a arbitrat două partide la actuala ediţie a Campionatului European. Instabilitatea şi problemele din fotbalul românesc afectează şi nivelul arbitrajului din ţara noastră.

"Trăim vremuri dificile nu doar în România, ci peste tot. Sunt dificultăţi financiare şi asta se reflectă în special la ligile inferioare. Şi în momentul în care, la nivelul bazei, nu avem suficente echipe şi jucători, automat şi numărul arbitrilor va scădea", Ovidiu Haţegan - arbitru.

Haţegan va avea parte de o nouă competiţie de prim plan în acestă toamnă când va oficia la ediţia Jocurilor Olimpice, ce se desfăşoară La Rio de Janeiro. El va face parte dintr-o delegaţie ce include şi două arbitre. În acest moment Teodora Albon este cea mai importantă reprezentantă A arbitrajului feminin românesc după ce a fost delegată la Campionatul European feminin din 2013 sau Finala Ligii Campionilor la feminin din acelaşi an.

"Cu siguranţă că suntem privite cu mai mult respect însă eu cred că în general arbitrele au avut o imagine bună în România şi în afară. Pentru noi a fost bine de la început", Teodora Albon - arbitru. 

Dacă startul Ligii I este bătut în cuie pentru 22 iulie, arbitrii nu ştiu dacă vor avea ce fluiera în Liga a doua la startul programat o săptămână mai târziu. Din cauza problemelor financiare mai multe echipe nu vor putea lua startul iar prima etapă ar putea fi decalată cu cel puţin o săptămână.

Redactor: Adrian Susanu
Operator: Dan Dascălu