Sari la conținut

Au alergat pentru o cauză nobilă

Aleea de sub Tâmpa a devenit neîncăpătoare pentru zecile de alergători. Primii care au deschis competiţia au fost copiii, pe traseele de 600 de metri şi de doi kilometri. Chiar dacă mulţi au fost îndemnaţi de părinţi să participe la cros, copiii au conştientizat nevoia de a-i ajuta pe cei care au cu adevărat nevoie.

„Este foarte important ca să ajutăm oamenii", participant.

Adulţii au avut de alergat patru şi respectiv 10 kilometri. Ioan Fulică este deja la a patra participare, iar donaţiile pe care le face an de an la cros nu sunt singurul ajutor pentru bolnavii îngrijiţi la Hospice. Pe perioada sărbătorilor de iarnă face pe Moş Crăciun pentru copiii cu boli incurabile aflaţi în grija fundaţiei.

„Eu sper din toată inima ca prin exemplul celor care sunt aici să vină şi alţii şi anul viitor să fim mult mai mulţi ca să putem alina suferinţa celor care au nevoie de noi. Acest lucru mă motivează în mod special pentru că am fost acolo la Hospice, cunosc copiii, cunosc oamenii care suferă şi puţinul care îl putem da valoarează foarte mult", Ioan Fulică, participant la cros.

Crosul de ajutorare nu a trecut neobservat nici de cetăţenii străini care încurajează astfel de cauze umanitare.

„Ar trebui să fie mult mai multe astfel de cauze în România şi în Braşov. Sunt fericit că mă aflu aici şi sunt mândru că văd atât de mulţi oameni aici", participant.

La centrul Hospice din Braşov aproximativ 400 de persoane care suferă de o boală incurabilă beneficiază de servicii de specialitate. Crosul din weekend a fost organizat tocmai pentru a strânge fonduri pentru tratametele beneficiarilor.

„Participarea la cros s-a făcut pe baza unei taxe de înscriere diferită pentru fiecare cursă: 50 de lei la cursa de zece kilometri, 40 de lei la cursa de patru kilometri şi 25 de lei pentru cursele copiilor. Sperăm ca la finalul evenimentului să putem să tragem linie şi să avem la undeva la 11.000 de euro cu tot cu pachetele de sponsorizare şi donaţiile obţinute la locul evenimentului", Diana Nazarin, organizator.

Crosul s-a aflat la cea de-a opta ediţie.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Alexandru Apetroae