Autobuz atacat de terorişti de Ziua Poliţiei. Totul a fost un exerciţiu

Data publicării:
ZIUA POLITIEI

Autocarul atacat de terorişt a făcut parte din scenariul pregătit cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Cei prezenţi în Piaţa Sfatului au putut vedea cum se intervine în astfel de situaţii. În paralel, structurile de prevenire, poliție rutieră, serviciul criminalistic, pirotehnic și acțiuni speciale au expus maşinile şi tehnica de intervenţie din dotare. Sute de braşoveni şi turişti au primit explicaţii şi au putut să afle mai multe despre secretele meseriei de poliţist. Cei mai încântaţi au fost copii, care şi-au testat şi cunoştinţele de circulaţie rutieră.

"Mi-a plăcut atunci când a intervenit poliţia şi eu zic că a fost ca-ntr-un film cu James Bond", a spus un băiat.

Exerciţiile demonstrative şi standurile cu tehnică de intervenţie au fost făcute ca să crească încrederea populaţiei în forţele de ordine.

"Considerăm că trebuie să fim aproape de comunitate şi mereu în slujba cetăţeanului. Îi asigur pe braşoveni că şi în continuare Poliţia Braşov va fi la datorie", a spus comisar-şef Liviu Naghi - purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Manifestările prilejuite de ziua poliţiei române au continuat la Muzeul Judeţean de Istorie, cu o expoziţie despre istoria şi evoluţia forţelor de poliţie în România. Publicul a putut admira uniforme, arme, documente, fotografii, insigne sau aparatură criminalistică.

În cadrul expoziţiei, care va fi deschisă până vineri, este organizat şi un colţ al copiilor, dorindu-se apropierea micuţilor de meseria de poliţist. Totodată, în perioada imediat următoare, va fi lansată campania naţională „Vreau să fiu poliţist!", care are acelaşi scop.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Zoltan Munteanu Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri