Sari la conținut

Director de școală, băut la volan

Constantin Vîlcu este directorul Școlii "Octavian Goga" din Rășinari, o instituție cu peste 500 de copii, de aproape 10 ani.

"O făcut foarte, foarte multe în școală. O fost... ceasu' slab, să zicem așa", spune un cunoscut.

"Mai am încă nepoți. Eu nu-l știu de om rău. Nu știu de... Te respectă, îți dă bună ziua... Nu-l știu de om rău", spune un localnic.

La începutul săptămânii însă, directorul a plecat de la școală împreună cu contabila. Aveau de rezolvat, spune dascălul, mai multe probleme administrative.

"Deci eu eram într-o delegație, împreună cu contabila, am dus-o la ora 14:10 la Trezorerie, după aceea trebuia să merg să ridic documentația de la... de pe... din Sibiu, de la un arhitect.  În perioada 14:10 până la 14:29 de minute, 30 de minute, într-adevăr, am băut o cafea și am consumat ceva alcool. Era vorba de... la o persoană în Valea Aurie, în Sibiu, da", spune Constantin Vîlcu, directorul școlii. 

Când a virat dreapta să intre pe o stradă, şoferul a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în trei dintre mașinile parcate aici. Avariile acestora vor fi reparate din asigurarea lui. Polițiștii care au ajuns la fața locului au constatat că directorul școlii se afla sub influența băuturilor alcoolice.

"Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l de alcool pur în aerul expirat, iar în continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală", spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt IPJ Sibiu. 

Pe numele său a fost deschis dosar penal, iar permisul i-a fost reținut. Incidentul a ajuns și la urechile conducerii Inspectoratului Școlar.

"Domnul director, la 8:20 și-a depus demisia. Din acest moment, el nu mai este director. Va mai funcționa ca director, în conformitate cu Legea Învățământului, cu regulamentele în vigoare și cu Codul Muncii, până când reușim să găsim o catedră pentru colega care este pe catedra lui rezervată, de geografie", spune Ştefan Firu, inspector general școlar 

Constantin Vîlcu va rămâne profesor de geografie la școala din Rășinari, după terminarea perioadei de preaviz.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu