Sari la conținut

Distracţie în parcul de aventură Buşteni. Tiroliana pe cabluri metalice este cel mai popular traseu din parc

Din Buşteni până la parcul de aventură nu sunt nici doi kilometri din Drumul Naţional 1, pe şoseaua care duce şi la Castelul Cantacuzino. Parcul este astfel gândit încât oaspeţii să nu se plictisească din zori până la apusul soarelui.

"Un turist la noi în parc poate să facă mai multe activităţi. De exemplu, poate să facă un traseu militar, poate să facă trasee de căţărare prin copaci cu tiroliene, panoul de escaladă, copacul maimuţelor, orientare cu busola, paintball în pădure, tir cu arcul, tir cu puşca", spune Sebastian Mosor, reprezentant parc.

Parcul are o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi şi o tiroliană de 200 de metri, formată din trei segmente. Tiroliana pe cabluri metalice este cel mai popular traseu din întreg parcul de aventură.

Traseele de căţărare pe cabluri metalice au trei grade de dificultate şi înălţimi medii între şapte şi 20 de metri. În plus, turiştii pot alege unul din cele trei trasee de escaladă pe un panou cu prize, o partidă de tir cu arcul sau parcurgerea unui traseu de munte, cu maşini de teren.

Pentru o oră de paintball, turiştii plătesc 35 de lei. Au nevoie de un combinezon special de protecţie, de mască şi, bineînţeles, de armă.

Parcul de aventură de la Buşteni este deschis întreaga săptămână. Preţurile biletelor de intrare în parc sunt între 15 şi 55 de lei pentru adulţi şi între 10 şi 35 de lei, pentru copii, în funcţie de configuraţia traseului ales. Tarifele de acces sunt mai mici în timpul săptămânii, de luni până joi. Pentru traseele de munte cu maşinile de teren, preţurile pornesc de la 500 de lei, pentru o plimbare de două ore, tarif care include combustibilul şi un ghid de specialitate.

Reporter: Claudiu Loghin / Operator: Alex Apetroae

Pe aceeași temă