Facilităţi pentru absolvenţii de excepţie

Data publicării:
FACILITATI FACULTATE


Universitatea Transilvania îşi doreşte să aibă printre studenţi, cât mai mulţi olimpici sau absolvenţi cu note de 10. Aşa că încearcă să-i atragă cu câteva beneficii materiale.

"Începând cu anul trecut toţi şefii de promoţie din licee care au devenit studenţii noştri, în urma admiterii au beneficiat de un laptop, de asemenea de cazare gratzită, cei care au avut nevoie şi de o masă la cantină", Ioan Vasile Abrudan - rectorul Universităţii Transilvania.

Anul acesta programul a fost extins, astfel încât, mai mulţi elevi să aibă parte de aceste beneficii. Olimpicii, şefii de promoţie sau cei care au luat bacalaureatul cu nota 10 sunt incluşi pe lista studenţilor cu beneficii. Ioana Bodean este din Codlea şi a luat bacalaureatul cu 10 pe linie. A ales să meargă la o universitate din Anglia, unde beneficiile sunt altele decât cele oferite de facultatea din oraşul natal.

"M-am uitat şi pe anii de studiu, şi pe opţiunile pe care le am, pe combinarea cursurilor, de exemplu în Anglia există această combinaţie, îţi poţi alege mai multe cursuri şi să le combini cum vrei tu şi plus al treilea an în străinătate", Ioana Bodean - elevă.

În prima zi mulţi tineri au venit să îşi depună dosarul la una din facultăţile din Braşov.

"Am auzit de la prieteni că burse sunt, burse de merit, practică, da, este în regulă facultatea", absolvent.

"De ce am ales oraşul, pentru că este aproape de oraşul meu natal", absolvent.

"Mi-a plăcut foarte mult oraşul şi cred că este o facultate destul de bună", absolvent.

Elevii cu rezultate excepţionale la învăţătură vor primi un laptop încă din prima zi de curs, iar în cămin au locuri speciale.

"Camerele din campusul universităţii au câte două sau patru locuri. Iar unele cămine au şi bucătărie şi sală de lectură pe fiecare palier", Mirela Palcu - reporter Digi24.

Universitatea Transilvania are 18 facultăţi. În acest an sunt disponibile aproape 6.000 de locuri, din care 2.770 sunt bugetate, şi puţin peste 3.000 sunt cu taxă.

Reporteri: Mirela Palcu, Ruxandra Morar
Operator: Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri