Fără apă în oraş

Data publicării:
FARA APA

Oamenii din Braşov şi-au făcut rezerve încă de ieri, de când au aflat că se va lua apa în tot oraşul. Unii au preferat chiar să profite de apa care a ţâşnit din conducta fisurată şi au umplut bidoanele direct de la sursă.

Au fost şi oameni care nu şi-au făcut rezerve, astfel că au fost nevoiţi să sune la compania de apă, care le-a trimis o cisternă cu apă potabilă. Dan Codiţă locuieşte în cartierul Valea Cetăţii. Şi-a dat seama astăzi că nu şi-a adunat destulă apă ieri, aşa că a ieşit cu bidoanele în stradă. Ca el au fost şi mulţi alţi vecini.

"Nu facem stocuri de apă. Strictul necesare, aşa pentru casă, sigur", a spus  Dan Codiţă - locatar.

"N-am apucat, nici n-am văzut la televizor, am fugit aşa, cum eram", a spus un alt braşovean.

Cele mai afectate au fost însă, unităţile medicale, care nu au rezervoare proprii.

La un spital privat din Braşov, operaţiile programate pentru astăzi au fost anulate, iar pacienţii care au putut fi externaţi au plecat acasă încă de ieri.

Şi unităţile de învăţământ şi-au luat măsuri de precauţie pentru astăzi, însă din fericire, la unele grădiniţe a curs apă la robinete.


"Am luat măsuri, am oprit, am făcut o rezervă de apă să avem atât pt hrana copiilor cât şi pt nevoile de grupurile sanitare, spălat pe mâini", a precizat  Lenuţa Enache - directorul unei grădiniţe.

Reprezentanţii Companiei Apa au încercat să rezolve situaţia încă de săptămâna trecută, când a apărut avaria, însă reparaţiile nu au reuşit aşa că au fost nevoiţi să oprească apa. Pentru repararea magistralei, cu diamnetrul de 1 metru, a fost necesară golirea conductei.

"Noi am încercat să facem joi, vineri, să reparăm conducta sub presiune şi nu am reuşit, e vorba de o sudură care a crăpat şi trebuie să o sudăm, să reparăm, să facem", a declarat Teodor Sava - director de exploatare Compania Apa.

Potrivit autorităţilor, la miezul nopţii toţi locuitorii vor avea apă la robinete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri