Festival Internaţional de Jazz de la Sibiu s-a încheiat duminică

Data publicării:
JAZZ SIBIU

Artişti din 10 ţări ale lumii au urcat pe scenă, timp de o săptămână şi au electrizat publicul sibian. Iubitorii jazzului au avut parte de concerte speciale la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional. Vineri, publicul a fost invitat de un cvartet din Belgia să se alăture artiştilor de pe scenă, iar improvizaţia a fost gustată de spectatori.

Sala s-a umplut rapid când pe scenă au urcat jazzmenii cubanezi din formaţia lui Ramon Valle, unul dintre cei mai apreciaţi artişti sud-americani ai momentului.

"Am mai fost acum patru ani la Sibiu Jazz Festival și am avut un sentiment foarte plăcut. I-am cunoscut și pe Konstantin și Deborah și am devenit prieteni.", a spus Ramon Valle.

Sâmbătă a venit rândul profesorului de jazz la Conservatorul din Viena, Martin Reiter să ridice sala în picioare.

Duminică, festivalul de Jazz de la Sibiu s-a încheiat cu reprezentanția James Blood Ulmer, considerat întemeietorul punk-jazz-ului. Festivalul de la Sibiu este cel mai vechi de acest gen din ţară iar renumele său atrage spectatori de la mii de kilometri distanţă.

"Festivalul de anul acesta a adus 10 grupuri de muzicieni din 10 țări, sprijinite de 10 ambasade și institute culturale care sunt alături de noi din ultimele 10 milenii", a declarat Konstantin Schmidt, organizator

Festivalul Internaţional de Jazz de la Sibiu a ajuns la a 44-a ediţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri