Sari la conținut

Festivalul de Film Victoria, la final

Peste 40 de scurt metraje şi documentare au fost prezentate în cadrul celor patru zile de festival. Atât amatorii cât şi regizorii cu experienţă au avut emoţii atunci când şi-au auzit numele printre câştigători. Mai ales că filmele făcute de ei au avut subiecte dintre cele mai inedite

"Este... nu ştim, primul, al doilea, al treilea film horror din România, să spunem. Aş prefera mai degrabă când lumea aude filmul Cazimir în regia lui Dorian Boguţă să se ducă să-l vadă", spune Iulia Verdeş, câştigătoarea premiului "Menţiune specială pentru scurt metraj".

"Filmul nu a fost arătat în afara României şi fiind mai ciudat filmul nu ştiu cât de mulţi susţinători a avut şi mă bucur că acum are mai mulţi susţinători decât a avut până acum", spune  Ivana Mladenovici, câştigătoarea premiului "Menţiune specială pentru film documentar"

Deşi festivalul de film de la Victoria se află la a doua ediţie, anul acesta a fost pentru prima oară când a existat şi o competiţie între filme. Iar sarcina juriului nu a fost una deloc uşoară.

"Au fost filme destul de diferite din zone destul de diferite, şi cu abordări diferite. O selecţie foarte bună, un festival tânăr, dinamic", a precizat Mihaela Sârbu - membru juriu.

Pe lângă filmele care au intrat în competiţie, la Victoria, timp de patru zile au rulat aproape 20 de pelicule, pe care localnicii le-au savurat pe deplin, cu atât mai mult cu cât în oraş nu există cinematograf. Şi organizatorii sunt mulţumiţi de rezultat.

"Au fost foarte mulţi oameni, mult mai mulţi decât la ediţia trecută. A fost o experienţă foarte plăcută", a declarat Andrei Morariu - organizator

Organizatorii festivalului promit că vor reveni şi la anul cu o nouă ediţie, care speră să ia o amploare şi mai mare.