Iarnă la Bâlea Lac

Data publicării:
IARNA BALEA

Mulți dintre turiștii care au urcat la Bâlea Lac au crezut că este ultima lor șansă să vadă zăpadă, în sezonul acesta. Au găsit, însă, din belșug.

"Întotdeauna venim în luna martie-aprilie. E un peisaj foarte frumos, iarbă în partea de jos a muntelui, zăpadă sus. Și Bâlea Lac e un loc care întotdeauna ne place și încercăm să venim cel puțin o dată pe an", spune un turist.

"În Franța e vară. E ca vara, sunt 26 de grade. Așa că aici e puțin cam frig, dar e drăguț. Dar am fost și în București și în Sibiu, ieri și a fost foarte cald, de asemenea", spun un alt turist.

Complexul de gheață construit aici, unic în Europa de Est, primește în continuare vizitatori. Aproape 1.500 de persoane s-au cazat, iarna aceasta, în una dintre camerele Hotelului de Gheață. Mai puțin de 2% i-au alertat pe administratorii complexului, în miez de noapte, pentru că nu au mai rezistat de frig.

"Mai avem câteva rezervări săptămâna aceasta și probabil și săptămâna viitoare, vom vedea. Turiștii de zi vin din toate zonele, iar cazații, cel mai mult, din Anglia. Cei mai curajoși, da, sunt englezii și rezistă cel mai bine la temperaturile acestea", a declarat Andreea Voloşenco, reprezentant Hotel of Ice.

Turiștii care își rezervă o cameră la Hotelul de Gheață, pe ultima sută de metri, trebuie să știe că au inclus în preț loc de bagaje și duș fierbinte la Cabana Bâlea Lac, care se află la 200 de metri distanță. Preţul unei camere duble, pe noapte este de 440 de lei. Sezonul s-a încheiat, însă, pentru biserica de gheață, care a fost total acoperită de zăpadă.

La Bâlea Lac se schiază în continuare pe creste. Salvamontiștii avertizează, însă, că riscul de avalanșă este însemnat, grad 3 dintr-un maxim de 5.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri