Poliţia Locală amendează cu puncte de penalizare

Data publicării:
AMENZI PARCARE

De la 1 septembrie peste 50 de conducători au fost deja sancţionaţi şi au primit puncte de penalizare de la reprezentanţii Poliţiei Locale. Cei mai mulţi, pentru opriri neregulamentare.

"Pentru oprire neregulamentară sancţiunea este între 160 şi 240 de lei şi se aplică, totodată, două puncte de penalizare. Scopul acestor amenzi este acela de a fluidiza traficul în centrul oraşului şi de a menţine un climat civilizat în rândul participanţilor la traficul rutier" , declară Cătălin Ion, şef serviciu rutier Poliţia Locală Braşov.

Pentru că găsirea unui loc de parcare în centrul Braşovului este dificilă, iar cele mai multe locuri sunt cu plată, şoferii preferă să oprească pe unde apucă. Un loc de parcare costă între 1,4 lei şi 5 lei pe oră. În centrul istoric al oraşului sunt aproape 3.000 de locuri de parcare, însă mai puţin de un sfert sunt gratuite.

Autorităţile locale caută, de mult timp, soluţii în privinţa locurilor de parcare.  "Există două zone cu o aglomeraţie puţin mai mare, vorbim de centrul oraşului şi Poiana Braşov. În ambele situaţii avem deja finanţările asigurate pentru construirea unor parcări supraetajate, vorbim de finanţări pe proiecte europene. În ambele situaţii se face evaluarea ofertelor depuse de către potenţialii constructori", declară Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Cel mai devreme la începutul anului viitor ar putea începe lucrările la parcările din Braşov şi Poiana Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri