Sari la conținut

Premieră la Maternitatea Braşov. O femeie a născut două fete siameze

Premiera de la Maternitatea din Braşov constă în faptul că medicii au observat încă din primul trimestru că sarcina este gemelară şi că bebeluşii sunt lipiţi în zona abdominală. Pentru că mama pierduse deja cinci sarcini şi îşi dorea un copil, medicul Mohamed Dimassi, care a urmărit evoluţia sarcinii, a întrunit o comisie care a analizat riscurile pe care le-ar implica păstrarea copiilor. Medicii au cerut şi părerea unor specialişti din Bucureşti, care au confirmat că în urma naşterii, copiii ar avea şanse mari de supravieţuire.

"Decizia mamei întotdeauna vine în urma părerii medicului. Eu zic că este o decizie comună, o dată a mamei, care este foarte curajoasă şi care şi-a dorit aceşti copii şi cu siguranţă în urma rezultatelor investigaţiilor", a precizat  Mohamed Dimassi - medic ginecolog Maternitatea Braşov 

Cele două fetiţe s-au născut în această dimineaţă, în jurul orei 9:00, prin operaţie de cezariană, iar medicii spun că sunt perfect sănătoase. Cântăresc împreună peste patru kilograme şi au luat nota 9 la naştere.

"Nu este o întâmplare, o descoperire în timpul naşterii. este un diagnostic, la gemeni identici, siameze, fetiţe. 70%, în asemenea situaţii, bebeluşii sunt de sex feminin şi cu locul de unire la nivel abdominal, cam cât o monedă de 50 de bani", a spus Valeria Badea - director medical Maternitatea Brașov

În semn de mulţimire pentru că a ajutat-o să aducă pe lume primii ei copii, mama l-a rugat pe medicul Mohamed Dimassi să le boteze pe fetiţe.

Luni dimineaţă, fetiţele au fost transferate la un spital din Bucureşti, unde vor fi supuse unei intervenţii chirugicale de separare. Medicii sunt optimişti şi spun că după această operaţie se vor putea dezvolta normal.