Reabilitare păguboasă

Data publicării:
REABILITARE BLOCURI

Ilie Droiu este inginerul unei firme de construcţii care s-a trezit cu o gaură serioasă în buget, de aproape 600.000 de lei, din cauză că statul nu i-a decontat serviciile prestate. În 2012 a participat la licitaţia organizată de primărie şi a contractat mai multe lucrări. Urma să termoizoleze cinci blocuri din Braşov, prin Programul Naţional de Reabilitare Termică. 50% din bani urmau să vină de la Ministerul Dezvoltării, 30% de la primărie, iar restul banilor, de la locatari.

"Din suma totală facturată, în cursul anului 2012 cota aferentă investitorului, Ministerul Dezvoltării s-a primit aprox 20%. La unul dintre furnizori firma a plătit aprox 6.500 de euro, penalităţi" spune Ilie Droiu - inginer firmă constructoare.

Sunt şi alte companii care au executat lucrări şi pentru că nu le-au fost plătite au intrat în insolvenţă şi au cerut executarea silită a Primăriei Braşov.

Atât asociaţiile de proprietari cât şi primăria şi-au plătit partea lor din convenţie. Însă sumele tot nu au fost suficiente ca firmele constructoare să-şi acopere integral cheltuielile

"Suntem în discuţii de peste un an jumate pentru aceste datorii. Am făcut numeroase demersuri către Ministerul Dezvoltării, pentru că este o situaţie anormală", declară Sorin Toarcea - purtător de cuvânt Primăria Braşov. 

Pentru un apartament cu două camere, contribuţia locatarilor, în acest program, a fost de aproximativ 2.000 de lei. Însă oamenii spun că investiţia merită cu atât mai mult cu cât cheltuielile cu încălzirea se reduc cu aproximativ 30%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri