S-au inaugurat tirolienele de la Şapte Scări

Data publicării:
TIROLIANA

Mihail Kiss are 84 de ani însă este pentru prima dată când încearcă un traseu pe tiroliană. Cu o condiţie fizică de invidiat, bărbatul s-a bucurat pe deplin de adrenalină la înălţime.

"Mai sunt oameni şi la vârsta mea care se ţin bine. Ar putea veni să încerce traseele", spune Mihail.

"Este fantastic, pentru că sunt un copil al acestor locuri, aici m-am născut, aveam patru ani când am urcat prima dată canionul, sunt din Săcele, prietenii mei au făcut acest traseu de tirolinele, este unul dintre lucrurile minunate care s-au înrtâmplat", spune un braşovean.

Administratorii complexului de tiroliene se aşteaptă ca numărul de turişti care vin în zonă să crească de acum cu până la 20.000 pe an.

"Pentru anul acesta prognozasem în jur 20-25.000 de turişti, iar până ieri inclusiv am avut 42.064 de turişti plătitori. Aproximăm, acuma, dacă extrapolăm pe tot anul, undeva în jur de 50-60.000 de turişti", declară Cristian Popa - adiministratorul complexului.

Complexul este format din 21 de tronsoane de tiroliană, destinate adulţilor şi copiilor peste 12 ani. Pentru cei mai mici, în partea de jos a traseului sunt amenajate două trasee cu grad de dificultate scăzut. Cel mai scurt traseu are 47 de metri, iar cel mai lung 273 de metri.

"Am căutat şi cred că am şi reuşit să venim în întâmpinarea turiştilor spre a avea şi alte soluţii de derulare a activităţii de munte, în afară de cea de a parcurge pe jos nişte trasee", precizează  Sorin Hermenean - directorul Regiei Pădurilor Săcele.

Ca să parcurgă traseele mai lungi doritorii vor plăti 50 de lei de persoană, în timp ce accesul la traseele destinate copiilor costă 20 de lei. Aşadar, turiştii care au drum în weekend la Şapte Scări pot încerca tirolienele în intervalul orar 10:00 - 18:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri