Testări gratuite de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului

Data publicării:
TESTARE DIABET

Doamna Elena este una dintre persoanele invitate de personalul spitalului să îşi testeze, gratuit, glicemia. Femeia are diabet de 8 ani şi a profitat de ocazie tocmai pentru că nu a apucat să îşi facă testul de dimineaţă.

Toţi cei care au trecut pragul cabinetului medical au profitat de ocazie pentru a-şi verifica starea de sănătate, mai ales ca mulţi dintre ei fie nu au bani, fie uită să-şi facă analizele periodic.  

Cei care au fost depistaţi cu glicemia mare au fost sfătuiţi să meargă la medic.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Braşov numărul persoanelor cu diabet este în creştere.

"Tendinţa este de creştere. Nu este ceva particular judeţului Braşov, Federaţia Internaţională a Diabetului atrage atenţia că dacă nu se iau măsuri urgente, peste 500 milioane de oameni din întreaga lume vor fi diagnosticaţi şi vor trebui să fie trataţi datorită acestei boli", afirmă Georgeta Negoiţă, membră a compartimentului de evaluare şi promovarea sănătăţii, DSP Braşov.

Dacă în 2011 în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică erau peste 26.000 de bolnavi, în 2012 numărul bolnavilor a crescut cu peste 1.000 de persoane, dintre care 58 au decedat. Pentru a preveni îmbolnăvirea medicii recomandă analize periodice, cel puţin o jumătate de oră de mişcare pe zi dar şi monitorizarea greutăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri