Unora le place jazz-ul

Data publicării:
JAZZ

Cei doi artişti aparţin generaţiei creative a jazz-ului internaţional și sunt recunoscuţi pentru diversitatea interpretativă şi compozistică. Amândoi abordează cu entuziasm orice gen muzical, însă jazzul ocupă un loc special în inimile lor. Interpretările lor de excepţie au fost recompensate cu importante distincţii internaţionale.

"Noi de adresăm marelui public, vrem să deschidem genul ăsta de muzică spre cât mai multă lume. Oamenii sunt în general speriaţi când aud de jazz, dar jazz-ul poate fi digerat de către oricine", povesteşte Dan Oprea - organizatorul spectacolului

Luiza Zan cântă de la vârsta de 3 ani, iar de la 16 ani este îndrăgostită de jazz. Vocea ei puternică şi versatilitatea interpretativă au impus-o rapid pe marile scene internaţionale. Este adepta new-jazz-ului şi este, de asemenea, prima profesoară de jazz vocal a Universităţii de Muzică Bucureşti.

Supranumit „cel mai bun pianist de jazz din Ungaria", Peter Sarik a studiat genul clasic la Academia de Muzică din Budapesta. Interpretează cu naturaleţe orice gen musical: pop, latino, ritmuri tradiţionale şi chiar preluări rock. S-a afirmat atât prin cariera de compozitor, cât şi prin cea interpretativă.

Concertul extraordinar Luiza Zan și Peter Sarik a încântat publicul, iar la final, aplauzele au răsunat îndelung. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri