Sari la conținut

Voluntari la Cetatea Făgăraș

Raluca are 20 de ani, este studentă, este din Făgăraș și a ales să fie voluntar, întreaga vară, la cetate. Ajută orice vizitator cu indicații, supraveghează protejarea obiectelor expuse și se bucură de fiecare informație despre trecutul cetății, pe care o poate împărtăși cu oaspeții muzeului.

"Într-un fel promovăm cultura și pur și simplu că e plăcerea de a te implica într-o activitate de voluntariat", spune Raluca Marin, voluntar.

"Avem grijă de lucrurile ce se găsesc în cetate, să păstrăm buna ordine și să fim la dispoziția turiștilor", a precizat şi Carina Stroe, voluntar.

Muzeul Țării Făgărașului are în prezent 20 de angajați și nu mai puțin de 40 de voluntari. Eforturile ghizilor de bună voie din Cetatea Făgăraș sunt apreciate de majoritatea vizitatorilor.

"Cred că nu au forțe multe nici cei din cetate și au nevoie de ajutor, nu?", spune un turist.

"Noi sperăm ca, din cei aproximativ 40, măcar să spunem doi sau trei care parcurg și această ramură istorică să ne devină în viitor colegi", a declarat Horia Pirău, muzeograf

Cetatea Făgărașului a avut, anul trecut, 55.000 de vizitatori. Numărul turiștilor care aleg să viziteze acest obiectiv a fost în continuă creștere, în ultimii patru ani.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu