Ziar coordonat de consiliul elevilor

Data publicării:
ZIARUL ELEVILOR

"Vocea elevilor braşoveni" este o idee mai veche a membrilor Consiliului Judeţean al Elevilor Braşov. În primul număr concretizat al ziarului şi lansat oficial a fost prezentantă activitatea consiliului elevilor.

"În prezent sunt 10 elevi care sunt în Consiliului Judeţean al Elevilor care se ocupă de articole, împreună cu mine, care sunt fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor, iar în următoarele numere vor fi elevi din şcoli care vor avea articole şi bineînţeles se adună toate articolele la CJE şi se face varianta finală", declară Ionuţ Luca, fost preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Braşov.

Toţi elevii sunt invitaţi să redacteze în cadrul ziarului articole despre viaţa de elev dar şI despre problemele cu care se confruntă..

"Noi vom încerca să promovăm elevii şi profesorii care se evidenţiază şi totodată să diseminăm informaţia educaţională în regiune", a spus Vlad Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Braşov.

La lansarea ziarului au fost tipărite 5.000 de exemplare ce vor fi distribuite de săptâmâna viitoare la toate şcolile din judeţ.

"Va fi deschis tuturor elevilor din judeţul Braşov. Deci ei vor putea să îşi exprime opiniile, să îşi lansete sau să îşi promoveze proiectele. Le-am spus, la adunarea generală când le-am povestit despre apariţia acestui ziar, că cenzura va fi legată doar de regula bunului simţ", a spus Silviana Cioceanu, inspector şcolar. 

Ziarul este susţinut şi de autorităţi

"Le-am promis că îi ajut în primele două luni tocmai pentru ca dânşii să înveţe ce înseamnă scrierea unui text", a spus Mihai Mohaci, prefect Braşov

Ziarul este susţinut financiar de Asociaţia Părinţilor a Colegiului Unirea din Braşov, asociaţie care a reuşit să obâină o colaborare cu tipografia care va edita ziarul lunar.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri