Ziua Armatei Române, în școli

Data publicării:
ZIUA ARMATEI

În incinta liceului s-au amenajat standuri de prezentare a echipamentelor şi tehnicii din dotarea vânătorilor de munte. "Avem de la tunul antiaerian până la echipamente și aparatură artilieristică, stații radio, Falcon, Panter, avem și doi colegi care sunt îmbrăcați tip sniper", declară  lct. col. Dorinel Cotea, ofițer relații publice, Brigada 2 Vânători de Munte Brașov.

Elevii au fost foarte interesați mai ales de un aparat de ochire și un costum de camuflaj. "Îmi place foarte mult că persoanele se văd foarte clar, și mi se pare foarte interesant că pot să mă uit și la soare fără nicio problemă", ne spune un elev.

Informaticienii noii generații au putut să vadă cum se utilizează armele din dotarea Brigăzii 2 Vânători de Munte și care sunt utilajele cu care aceștia operează, dar și oferte educaționale din învățământul militar românesc.

"În primul rând am venit să facem oferta învățământului militar pentru colegiile militare liceale, respectiv liceele din viața civilă și pentru insituțiile militare de învățământ superior, academiile categoriilor de forțe, Academia Tehnică Militară sau Insitutul medico-militar", declară lct. col. Doru Simion - șef birou recrutare, Centrul Militar Zonal Brașov

Pe 25 octombrie, când este sărbătorită Ziua Armatei Române, militarii vor organiza un ceremonial religios cu depunere de coroane la cimitirul Sprenghi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri