20 de km din autostrada Orăștie-Sibiu, finalizaţi

Data publicării:
alba

Constructorul mai are de făcut ultimele finisaje, până la inaugurarea programată la jumătatea acestei luni. "Lucrările ar fi gata la pasajul unde a fost întârzită această autostadă. S-a turnat şi stratul de uzură, s-a marcat, sunt montaţi parapeţii, aşteptăm doar ultimele finisări pe tot traseul care se va inaugura, sperăm noi, în săptămâna 16-22 (decembrie - n.r.)", a declarat subprefectul de Alba, Cornel Murg.

Din bucata de 20 de kilometri de autostradă face parte şi centura ocolitoare de 8 kilometri a Sebeşului. Orașul este traversat zilnic de peste 40.000 de mașini.

"În primul rând, să ne gândim la banii pe care îi alocăm şi primăvara şi toamna pentru repararea drumurilor. În al doilea rând, toate casele care sunt pe această rută sunt crăpate din cauza traficului, din cauza faptului că la o jumătate de metru este numai balast. În al treilea rând, este şi un alt aer pe care-l putem respira la nivel de Sebeş", spune primarul orașului, Alexandru Dăncilă.

Tronsonul 2 al autostrăzii Orăştie - Sibiu se întinde între localitățile Vinţişoara, Sebeş şi Cunţa. Valoarea lucrărilor este de aproape 380 de milioane de lei, fără TVA.

Odată cu inaugurarea tronsonului 2, vor fi date în folosinţă şi sectoarele 1 şi 4 ale autostrăzii, urmând ca sectorul 3 să fie terminat doar anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri