Sari la conținut

Alba. Concurs pentru pompieri

La competiţie participă 50 de pompieri din judeţele Alba, Hunedoara, Bihor, Arad şi Timiş. Aceştia trebuie să treacă prin 4 probe. Una dintre cele mai dificile a fost escaladeze unui turn de instrucție, înalt de 13 metri. Şi proba de ştafetă le-a creat probleme.

Florin Edel lucrează ca pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Bihor de 15 ani şi nu a ratat nici o competiţie până acum.

"Încercăm să îmbinăm şi profesional intervenţiile cu concursurile profesionale", a spus plutonierul major.

Şi ceilalţi concurenţi susţin că pregătirea fizică este esenţială în acest domeniu.

"Sunt 4 probe, fiecare diferite şi fiecare are nivelul ei de dificultate, dar la toate primează tehnica, stăpânirea de sine, timp de viteză de intervenţie cât mai rapidă pentru a salva viaţa omului", a afirmat sublocotenentul Radu Botezan de la ISU Alba.

"Aceste concursuri contează foarte mult datorită faptului că, zi de zi, ne întâlnim cu situaţii grele la care trebuie să acţionăm şi la care trebuie să ne folosim îndemânarea şi aptitudinile sportive", este părerea plutonierului major Cătălin Blaj de la ISU Arad.

"E o reuşită şi din prisma performanţelor sportive şi timpul a ţinut cu noi", a spus colonelul Dorel Sofica, comandantul ISU Alba.

La final, toţi participanţii vor fi recompensaţi cu diplome şi cupe.