Avalanşă de pasageri pe aeroportul din Cluj

Data publicării:
AEROPORT

Săli de așteptare pline, cozi la porțile pentru controlul de securitate și check in și avioane care nu mai au loc pe pistă. Aeroportul Internațional "Avram Iancu" de la Cluj-Napoca a atins o cifră record de peste 670.000 de pasageri în primele 6 luni. În aceste condiţii, aerogara are nevoie urgent de o extindere.

"Noi stăm acum aici cu micul dejun în mână și bem apă înainte de controlul de securitate și nu e foarte plăcut", a afirmat un pasager.

"Mi se pare foarte aglomerat. Nu sunt condiții de așteptare. Trebuie să stai în picioare și nu sunt locuri", se plânge altul.

Motivul aglomeraţiei este introducerea a 15 noi chartere spre Turcia, Grecia, Spania, Egipt şi Tunisia. Șase zbouri spre Franța, Germania, Anglia şi Bucureşti decolează între orele 6:00 și 7:00 dimineața de pe aeroportul din Cluj-Napoca, în fiecare zi.

"Fiind o oră de maxim trafic, sunt în jur de 800 de călători care vin la această oră", a precizat Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Conducerea aeroportului a amenajat încă un filtru de control de securitate. Lucrările de amenajare a unei noi săli de așteptare și a mai multor porți de îmbarcare, plus extinderea platformei de îmbarcare, vor începe anul viitor.

"Intenționăm să facem un acces din zona de grupare, după controlul de securitate și de acolo, o scară analizăm pentru poarta de îmbarcare", a explicat Iuliu Pop, directorul operaţional al Aeroportului Internaţional "Avram Iancu".

Până la sfârşitul anului, autoritățile estimează un trafic de 1,4 milioane de pasageri pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri