Sari la conținut

Avionul de mici dimensiuni, prăbuşit în Maramureş, a fost dezmembrat la locul accidentului

Investigatorii au ajuns duminică dimineaţă la locul accidentului şi au analizat rămăşiţele avionului timp de şase ore. Epava avionului de agrement a fost dezmembrată, după ce experții în aviație civilă au analizat zona în căutarea indiciilor.

"Ancheta este foarte dificilă, pentru că aceste aeronave nu deţin înregistrator de zbor. Nu putem utiliza date obiective şi trebuie să ne bazăm pe declaraţiile martorilor. Din nefericire, avem o victimă, din fericire cea de-a doua este ok", a spus Eugen Suciu, expert CIAS.

La căutări a fost prezent şi administratorul aerodromului pe care s-a produs accidentul. Acesta era bun prieten al pilotului care şi-a pierdut viața. Bărbatul de 43 de ani care lua lecţii de zbor este internat acum la Spitalul Judeţean din Baia Mare.

"Starea lui este relativ bună. Este conştient, are o fractură de coloană lombară și fractură de femur drept. Este în serviciul de Terapie Intensivă, unde i se administrează tratamentul şi este supravegheat, a declarat Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Epava avionului va fi adusă în Capitală şi va fi analizată din nou de experții în aviaţie civilă.