Sari la conținut

Emil Boc își apără foștii consilieri

Darius Pintilie a fost fotograf, apoi agent de vânzări, după care s-a angajat la Primăria Cluj-Napoca. Ulterior, a ajuns la guvern într-un post de consilier personal al premierului Emil Boc. Un post similar a ocupat la Palatul Victoria şi Marius Buzea, care anterior a fost şofer la Partidul Democrat Liberal.

"Consilieri la cabinetul primului ministru, la protocol a lucrat unul dintre ei, la administrativ deci tot pe componentele pe care lucrează şi acolo. Sunt oameni care au crescut de jos. Nu sunt oameni care să vină din cabinete. Au crescut ca toţi oamenii care vin din facultate şi au muncit", a declarat fostul premier.

Angajarea celor doi la ROMATSA, în 2011, s-a făcut legal, susţine Emil Boc. Cei doi ar fi încasat, potrivit raportului, aproape o jumătate de milion de lei din salarii şi prime, deşi, într-un an şi două luni, nu au trecut nici măcar o zi pe la serviciu.

"Din câte ştiu, au fost angajaţi potrivit procedurilor legale. Salariile bănuiesc că sunt salariile pe care le au toţi de la ROMATSA. Știu că era o reţea autofinanţată cu regim special. Cât timp am lucrat cu ei, şi-au făcut datoria. Din câte ştiu, nu lucrează şi nu au avut nicio tangenţă cu securitate zborului", a mai precizat Emil Boc.

Angajarea celor doi ar fi fost avizată de secretarul general al Ministerului Transporturilor, nu de directorul general al ROMATSA, aşa cum ar fi fost normal. Guvernul a sesizat Parchetul în legătura cu activitatea ROMATSA din 2011.