Sari la conținut

Emil Boc: "Nu plec din PDL"

Fostul premier Emil Boc consideră că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care permite, timp de 10 zile, migraţia primarilor la alte partide, este o formă de atragere a edililor din opoziţie la putere în prag de campanie electorală.

"Se vede de la distanţă că ei au în minte cooptarea primarilor din opoziţie la putere, asfel încât să îi ajute în campania electorală. Asta e scopul care se vede la distanţă a acestei ordonanţe de Guvern. Sper să nu fie aprobată, pentru că ar reprezenta un regres în materie de democraţie în România", a declarat primarul Emil Boc.

Edilul Clujului a identificat şi modalităţile prin care ordonanţa de urgenţă ar putea fi atacată în cazul în care ar intra în vigoare.

"În primul rând, atacarea la Curtea Constituţională de către Avocatul Poporului, în al doilea rând, respingerea imediat în Parlament printr-o convocare de urgenţă a sesiunii Parlamentului şi nu în ultimul rând, sesizarea forurilor europene", a precizat acesta.

Primarul Clujului rămâne consecvent şi spune că o susţine în continuare pe Elena Udrea, candidatul PMP, la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

"Elena Udrea a fost un membru în Guvernul pe care l-am condus şi o cunosc cel mai bine dintre toţi candidaţii sau dintre toţi cei pe care îi avem în acest moment, o cunosc cel mai bine. Ştiu că are experienţă administrativă, ştiu că poate fi un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta şi aceste alegeri au nevoie de un adversar redutabil al lui Victor Ponta", a mai afirmat Emil Boc.

Acesta a declarat că urmează să aibă o discuţie cu Elena Udrea, pentru a stabili cum poate să o sprijine în campania electorală.