Sari la conținut

Mărturii din mijlocul violenţelor

"Am probleme cu inima şi cu sănătatea, imediat mi-am pierdut cunoştinţa. Am căzut, mi-am pus mâinile în cap, am încercat să îmi iau gluga, să mă acopăr, să nu mai inhalez produsul acela toxic şi am simţit că mă sufoc. Mi-am pierdut cunoştinţa. Cei de la firma BGS pur şi simplu, efectiv, m-au călcat în picioare", a povestit Sandor Banyai.

Suporterul s-a ales cu răni grave la cap şi nu numai. "Am o ruptură cervicală, am o fisură cervicală, la C7."

Conform certificatului medico-legal obţinut, Sandor are 35 de zile de spitalizare, iar acum e decis să îşi caute dreptatea în justiţie. "Vreau să acţionez firma BGS în judecată, legal, conform hotărârilor constatate de Medicina Legală. Doar pentru simplul fapt că se face un abuz din partea lor", a afirmat acesta.

Nu este pentru prima dată când suporterul trăieşte astfel de întâmplări. Ca o ironie, la un meci Ungaria-România, Sandor a fost bătut, alături de mulţi alţi suporteri români, de forţele de ordine maghiare.

"În anii '98, am fost agresat la Budapesta, numai că acolo a fost altceva, am fost într-o deplasare în străinătate. Dar tot nevinovat şi acolo", a mai precizat suporterul.

Firma de pază susţine că violenţele au fost provocate de fanii echipelor Steaua, Dinamo şi Petrolul. În plus, a încheiat unilateral contractul cu Federaţia Română de Fotbal. 20 de fani au primit interdicţie de a intra pe stadioane în următoarele 6 luni.

România riscă să joace următoarele meciuri de pe teren propriu din campania de calificare la Euro 2016 cu porţile închise.