Ministrul Sportului, în vizită la Cluj. Gabriela Szabo s-a întâlnit cu antrenorul lotului olimpic de judo, Florin Bercean

Data publicării:
gabi szabo

Gabriela Szabo a dezvăluit că Andreea Chiţu, medaliată cu argint la Chelyabinsk, dar și antrenorii ei, vor fi recompensați de către guvern.

"Aşa cum i-am premiat pe toţi sportivii care au obţinut medalii la Campionatul European sau Mondial şi sportiva care a câştigat medalia de argint la judo va primi premierea dublată", a afirmat ministrul.

19.000 de lei este suma pe care o va încasa Andreea Chiţu pentru medalia de argint obţinută în Rusia. Competiţia prioritară pentru Ministerul Tineretului şi Sportului rămâne însă Jocurile Olimpice.

"Încercăm să găsim cât mai multe rezolvări pentru sportul românesc, ca sportivilor noştri, antrenorilor noştri să nu le lipsească nimic în drumul lor spre Jocurile Olimpice, pentru că prioritatea noastră numărul unu este ca acolo la Jocurile Olimpice, la Rio, să ne prezentăm onorabil", a spus Gabriela Szabo.

Gabriela Szabo s-a declarat mulţumită de condiţiile de pregătire pe care le-a găsit în sălile de sport din Cluj-Napoca.

"Clujul trebuie felicitat din perspectiva asta, pentru că dacă ne ducem în alte oraşe ale României şi vedem partea de infrastructură sportivă, care este în suferinţă... da, Clujul stă cât de cât bine", a afirmat ministrul.

Ministrul Tineretului şi Sportului a avut parte şi de un eveniment mai puţin plăcut la Cluj. Gabrielei Szabo i-a fost interzis accesul în incinta noii săli polivalente, pe motiv că reprezentanţii municipalităţii nu au fost informaţi de vizită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri