Secţia de Pediatrie a Spitalului din Şimleu Silvaniei este închisă. Cei trei medici şi-au luat concediu în luna august

Data publicării:
spital inchis

De la începutul lunii, toate saloanele Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Orăşenesc din Şimleu Silvaniei au fost închise. Patru medici specialişti lucrează aici, iar până la jumătatea lunii august, trei dintre ei sunt în concediu. Singurul medic rămas în această perioadă se ocupă doar de consultaţii şi de cazurile uşoare.

"Alături de Secţia Interne, Secţia de Pediatrie are cel mai mare număr de paturi şi, implicit, numărul cel mai mare de pacienţi trataţi. De obicei, din cei 70-100 de pacienţi pe care îi avem în situaţie în fiecare zi, mai mult de jumătate, chiar 60% sunt internaţi la cele două secţii: Interne şi Pediatrie", a precizat Dorel Cherecheş, managerul spitalului.

"Cazurile urgente sunt trimise la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău, la UPU. Spitalul Judeţean este înştiinţat de spitalul nostru, am făcut această înştiinţare în urma aprobării date de DSP Sălaj pentru suspendarea temporară a activităţii secţiei, pe motiv de concediu de odihnă", a declarat dr. Octavia Sabo, directorul medical al unităţii sanitare.

Copiii care au nevoie urgentă de ajutorul medicilor sunt transportaţi cu ambulanţa până la Zalău, oraş aflat la 30 de kilometri distanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri