Secţiile ATI, pietre de moară pentru spitale

Data publicării:
sectiile ati

Acestea nu pot fi achitate nici cu banii primiţi de la Casa de Asigurări de Sănătate, care decontează doar o mică parte din costurile necesare funcţionării secţiilor ATI.

Directorii de spitale au solicitat Ministerului Sănătăţii să aprobe, şi pentru unităţile care nu sunt direct subordonate acestei instituţii, sume de până la 1.800 de lei pe zi pentru fiecare caz internat la Terapie Intensivă. Potrivit reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate Cluj, sumele decontate secţiilor de terapie intensivă provin dintr-un fond de rezervă.

"La nivelul Casei de Asigurări de Sănătate, se rezervă un procent de 1% pentru complexitatea suplimentară a cazurilor în ceea ce priveşte comorbiditatea şi numărul de zile de îngrijiri acordate în secţiile sau compartimentele de Terapie Intensivă. Suma se decontează trimestrial spitalelor care îndeplinesc anumite criterii, după o formulă care este stabilită şi prevăzută de normele metodologice de aplicare a contractului cadru", precizează Crina Grozav, purtător de cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri