Spital pavilionar, pacienţi puşi pe drumuri

Data publicării:
spital-1

Până ca proiectul autorităţilor de construire a unui nou spital să devină realitate, părinţii copiilor bolnavi sunt nevoiţi, de multe ori, să facă drumuri lungi între secţiile spitalului.

"De mai multe ori am fost la Spitalul de Copii, la Urgenţe mai ales, şi am fost trimişi dintr-o parte într-alta. Neavând medici specializaţi la UPU mai ales, am fost trimişi la spitalul de copii, la ORL, altă dată pe Horea", a spus o mămică.

"Într-o formă sau alta, creează şi frustrare la nivel de beneficiar, pentru că îl iei pe copil, e inconfortabil şi îl transferi dintr-un spaţiu în altul", precizează Cristina Grigore, preşedintele Fundaţiei Părinţi Clujeni.

"Dacă e să trimiți copilul într-un consult la un coleg de o specialitate, trebuie să plimbi copilul dintr-un capăt al Clujului în altul, să aștepți salvare, să găsești mijloace de transport", spune și Aurel Bizo, şeful Secţiei de Nefrologie de la Spitalul de Copii Cluj.

Pentru construirea unui spital de copii monobloc, Consiliul Județean Cluj a aprobat 250.000 de lei, pentru efectuarea studiilor de fezabilitate. În urma acestora, se vor stabili şi costurile necesare acestei construcţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri