Vizită gratuită la muzeu de Ziua Naţională

Data publicării:
COPII MUZEU

Printre primii vizitatorii ai muzeului s-au numărat 30 de copii de la o şcoală din Negreni, localitate aflată la 80 de kilometri de Cluj-Napoca.

"M-au impresionat cel mai mult animalele împăiate, mai ales mistreţii. În acest muzeu n-am mai fost niciodată şi m-a impresionat foarte mult", a afirmat unul dintre elevi.

"Până acum nu am mai fost. Cel mai interesant au fost scheletele, ouăle, fluturii", a spus un alt vizitator.

"Noi am venit să vizităm, adică să participăm odată la festivitatea dedicată Zilei Naţionale de 1 Decembrie, am văzut parada militară şi acum vedem muzeul. Ar trebui extinsă la toate muzeele", este de părere Radu Bulică, profesorul care i-a însoţit pe elevi. 

Muzeul Zoologic şi de Ştiinţe ale Naturii este unic în Cluj-Napoca, având mii de exponate în colecţia permanentă şi alte câteva sute de mii ce pot fi văzute în cadrul unor expoziţii speciale.

"Copiii pot să vadă diverse animale, pornind de la cele mai simple, de la spongieri, de la meduze sau corali, până la cele mai complexe vietăţi, cum sunt mamiferele. În funcţie de vârsta grupului, îi ghidăm spre mamifere ori spre nevertebrate, în funcţie de interesul lor", a precizat Cristian Sitar, muzeograf.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri