9 mai - triplu eveniment. Depuneri de coroane și onoruri militare, la Constanța

Data publicării:
militari depunere coroane

Îmbrăcaţi în uniforme impecabile, zeci de militari din marină şi din forţele de uscat au defilat pe acordurile fanfarei.

Ceremonia a avut triplă semnificaţie: ziua Europei, Ziua Independenţei şi sfârşitul celei de-a doua Conflagraţii Mondiale. Pe una dintre navele care au luptat împotriva ruşilor a fost şi Petre Zanfir, atunci tânăr ofiţer în Marina Regală.

Contraamiral(r) Petre Zanfir, veteran de război: "Pe frontul de Est. Am fost ambarcat pe distrugătorul General Maria, pe submarinul Delfinul, pe submarinul Rechinul. Cu Delfinul am participat la asediul Sevastopolului, iar cu distrugătorul la atacul naval care a avut loc în iunie 1941, când sovieticii au vrut să debarce pe litoralulul nostru în zona Midia. "

Manifestările de la Constanţa au continuat cu o ceremonie religioasă, la care au fost prezenţi şi oficiali . din administrația locală.

Radu Volcinschi, prefectul judeţului Constanța: "România, stat independent, a decis să-și continue drumul în Europa". 

Peste 10.000 de soldaţi au căzut pe front, în Războiul de Independenţă din 1877, iar alţi 120.000 de militari şi civili au murit în al Doilea Război Mondial.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Mihai Ciobanu 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri