Azil fantomă în Tuzla. Unitatea funcţionează fără personal calificat şi fără autorizaţie

Data publicării:
azil tuzla

Administratorul azilului fantomă nici nu a vrut să dea ochii cu autorităţile. Şi-a folosit avocata ca să alunge de la poarta lui inspectorii sanitari şi poliţiştii. Nici primarul nu a avut sorţi de izbândă.

Azilul de bătrâni funcţionează din luna mai a acestui an într-o casă particulară din localitatea Tuzla, fără aviz de la Direcţia de Sănătate Publică.

Acolo sunt ţinuţi sub observaţie oameni diagnosticaţi cu boli severe. Rudele i-au abandonat şi preferă să plătească lunar între 1000 şi 1500 de lei pentru cazare, mâncare şi tratament de specialitate.

Autorităţile sanitare spun însă că în realitate, oamenii nu primeau nimic din toate acestea. Romică Peniu este unul dintre ei. A paralizat în anul 2008, în urma unui accident de muncă, iar viaţa şi-o petrece într-un scaun cu rotile.

Romică Peniu, pacient: "Nu aş vrea să plec de aici. Dacă eu mă întorc înapoi, la domiciliu, cu problemele pe care le am, risc să nu mai prind Crăciunul în viaţă".

Adrian Pavlov, şef Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul DSP: "Este ilegal cum funcţionează. Sunt alte organe care răspund. Noi ne-am încheiat activitatea. Care va fi următorul pas? Următorul pas pentru noi, după 15 zile, dacă funcţionează, mai dăm o amendă".

Directorul azilului va fi amendat, pentru a doua oară, cu suma de 5.000 de lei. Responsabilii căminului de bătrâni au refuzat orice discuţia cu reprezentanţii mass-media.

reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri