Botezul cailor la Kogălniceanu. Cei mai frumoşi cai au fost premiaţi de Primărie

Data publicării:
botezul cailor1

Proprietarii de animale s-au pregătit temeinic pentru pentru botezul cailor. Cabalinele au fost ţesălate, iar copitele le-au fost unse cu ulei ars.

Harnaşamentul a fost lucrat special pentru această ceremonie. Cei mai înstăriţi au venit la botezul animalelor cu atelaje noi.

Stere, însă, are o căruţă veche de 100 de ani pe care o scoate din curte doar de bobotează şi la evenimentele speciale din familie.

Stere Cornel: "M-a costat vreo trei mii de euro trăsura, vreo 1500 hamurile, caii i-am crescut eu".

De la botezul cailor n-a lipsit nici Constantin, un copil de nouă ani din comună. Cel mai bun prieten al lui este un ponei, primit cadou de la părinţi.

Botezul cailor este o tradiţie veche în Dobrogea, de la începuturile creştinismului. "Cei care vin primii să ia această binecuvântare sunt cei care au refuzat ca Hristos să se nască în ieslea lor: caii!! Asta nu înseamnă însă că se binecuvântează doar caii dar şi toate animalele, toată natura", a spus George Gunea, preot paroh.

Proprietarii de animale au fost premiaţi cu câte 500 de lei pentru cel mai frumos atelaj, cel mai frumos harnaşament dar şi pentru cel mai rapid cal. Restul participanţilor au primit câte 100 de lei din partea organizatorilor.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri