Sari la conținut

Canadieni furaţi de hackeri români. Anchetatorii au descins la 22 de adrese din cinci judeţe

Procurorii au făcut percheziţii atât la domiciliile unor persoane cât şi în mai multe unităţi de cazare din judeţele Constanţa, Prahova, Braşov, dar şi din Capitală.

Ei au bănuiala că pensiunile erau folosite ca interfaţă în organizarea şi înfăptuirea infracţiunilor informatice. Mai exact, membrii grupării intrau în posesia datelor persoanle ale turişilor, majoritatea din afara ţării, pe numele cărora făceau rezervări false, apoi foloseau aparatele POS (primite legal de la băncile din ţara noastră) ca să retragă bani din conturile oamenilor, sub pretextul că trebuie să ridice avansul pentru cazări. Astfel, s-a ajuns la un prejudiciu de peste un milion de lei.

Reţeaua a fost descoperită abia după ce oamenii au început să observe că le lipsesc bani din conturi, iar băncile din România încercau să recupereze banii de la băncile din străinătate. Când cererile ajungeau la băncile din afară, acestea susţineau că nu s-a făcut nicio plată.

Astăzi au fost eliberate 15 mandate de aducere, pe numele unor persoane bănuite atât că ar face parte din gruparea infracţională specializată în utilizarea aparaturii pentru citirea cardurilor.

Percheziţiile s-au încheiat, iar primii suspecţi au ajuns la DIICOT Braşov, unde sunt audiaţi.

În urma descinderilor au fost ridicate calculatoare, aşa cum s-a întâmplat la o pensiune din Predeal, cât şi, vorbim despre cazul judeţului Constanţa, aparate de tip POS, instrucţiuni de fabricare şi utilizare, precum şi sute de serii de carduri.