Sari la conținut
News Alert

Casă nouă, pentru un alt delfin. Mamiferul va locui temporar separat de Ni Ni şi Chen Chen

Muncitorii lucrează zi lumină. Până la iarnă trebuie să termine sala de spectacole, mult mai mare decat cea de acum. Practic, în loc de 600, 1.200 de turişti şi constănţeni vor putea urmări spectacolul delfinilor. 

Bazinul va fi acoperit cu panouri speciale care se vor putea închise și deschise, iar sala de spectacole va fi mult mai mare. În plus se vor amenja şi 2 rampe şi un lift hidraulic pentru pentru persoanele cu dizabilităţi.

Noul spaţiu va fi dotat cu instalaţie de ventilaţie şi climatizare şi cu maşină frigorifică pentru hrana delfinilor.

După ce va fi gata noua casă, mamiferul care ar putea fi adus din Oceanul Indian le va cunoaşte pe vedetele Delfinariului abia după o perioadă.

Anamaria Stoica, reporter Digi 24 Constanţa: "Delfinul nu va împărţi acelaşi bazin cu Ni Ni şi Chen Chen. Va locui o perioada aici, în piscina de vară, care va fi acoperită. Va trebui mai întâi să se acomodeze în captivitate, şi abia după aceea le va cunoaşte pe femele".

Angelica Curlişcă, biolog Delfinariul Constanţa: "Asta înseamnă că va fi nevoie de o perioadă să vedem dacă se agrează, nu se agrează, să vedem cum se comportă, să nu mânânce bătaie de la domnişoare sau invers doamnişoarele de la el, se poate întâmpla şi aşa". 

Specialiştii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii vor cumnpăra în această primăvară și cel puțin zece pinguni pitici pe care vor da câte 10 euro.

reporter: Marieta Iorga, Anamaria Sotica
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea